Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Укладено меморандум із Координаційним центром з надання правової допомоги
02.11.2021
16:35

Укладено меморандум із Координаційним центром з надання правової допомоги

Починаючи з 2019 року за кошти державного бюджету надаються послуги у сфері громадського здоров'я, до яких в тому числі входять послуги з профілактики уразливим до ВІЛ групам населення, а також, догляду та підтримки людям, які живуть з ВІЛ.

Не зважаючи на те, що послуги носять системний характер та загальнонаціональний масштаб, вищезгадана цільова аудиторія продовжує стикатись з бар'єрами при захисті своїх прав. Однією з причин такого явища, в тому числі є неможливість самостійно оплачувати послуги кваліфікованих юристів, а також недостатня поінформованість про можливість отримання безоплатної правової допомоги.

З метою забезпечення сталості та комплексності надання послуг Центром громадського здоров'я спільно з Координаційним центром з надання правової допомоги Міністерства юстиції України зроблено перші кроки у вирішення даного питання.

Для визначення пріоритетних заходів в реалізації діяльності 01 листопада 2021 року керівництвом обох установ було підписано Меморандум про співпрацю. Підписання меморандуму стало початком співпраці та фіналом підготовчої роботи групи фахівців, у якій взяли участь:

— Сергій Миронюк, головний фахівець з управління проєктами та міжнародної співпраці Центру громадського здоров'я;

— Олександр Баранов, в.о. директора Координаційного центру з надання правової допомоги Міністерство юстиції України;

— Михайло Голіченко, міжнародний експерт Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією;

— Сергій Дмитрієв, національний експерт Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією;

— Катерина Мангатова, начальник відділу розвитку та моніторингу профілактичних програм та немедичного супроводу Центру громадського здоров'я;

— Микола Сема, директор Українського фонду правової допомоги.

Координаційний центр належить до сфери управління Мін'юсту та забезпечує функціонування в Україні системи безоплатної правової допомоги. Сподіваємось, що спільна робота принесе позитивні результати, що суттєво вплинуть на покращення якості життя людей, які потребують допомоги.

Інші новини