Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Україна вперше модерувала зустріч Глобальної ініціативи з безпеки та охорони здоров’я
04.06.2021
15:00

Україна вперше модерувала зустріч Глобальної ініціативи з безпеки та охорони здоров’я

Лікар-епідеміолог Центру громадського здоров’я Владислав Зволь узяв участь у щомісячній телеконференції Глобальної ініціативи з безпеки та охорони здоров’я (Global Health Security Agenda) у якості співголовуючого зустрічі.

На зустрічі Владислав Зволь представив напрацювання, прогрес і потреби України в питаннях біобезпеки і біозахисту. Зокрема, була проведена міжнародна конференція донорів для гармонізації підтримки й розвитку цього напрямку в Україні, а також розроблено Національну стратегію з біобезпеки і біозахисту до 2025 року. Зокрема, також озвучено потребу щодо включення міжнародного досвіду в процесі доопрацювання законопроєкту про біобезпеку і біозахист.

Уперше представники України модерували зустріч Глобальної ініціативи з безпеки та охорони здоров’я, це свідчить про посилення спроможності Центру та України у сфері громадського здоров’я.

Також на порядку денному зустрічі були презентації досвіду країн Малі та Малайзії у сфері біозахисту та біобезпеки та презентація звіту наглядової ради Глобальної ініціативи з безпеки та охорони здоров’я.

У заході взяли участь представники таких країн: Аргентина, Австралія, Азербайджан, Бангладеш, Барбадос, Беліз, Канада, Кабо-Верде, Данія, Фінляндія, Німеччина, Гана, Індія, Індонезія, Йорданія, Кенія, Малі, Малайзія, Нідерланди, Нігерія, Перу, Португалія, Республіка Корея, Саудівська Аравія, Сінгапур, Іспанія, ПАР, Танзанія, Таїланд, Уганда, Велика Британія, Україна, США.

А також представники таких міжнародних організацій: ABSA, ASLM, ASEAN, ACDC, BTWC ISU, CARPHA, Chatham House, CRDF, DTRA, FAO, FBI, IAEA, IEGBBR, IFBA, iGEM, OIE, Merrick & Company, NTI, UNICRI, USAID, VERTIC, WHO.

Довідково:

Глобальна ініціатива з безпеки та охорони здоров’я (Global Health Security Agenda) — це група із 70 країн, міжнародних та неурядових організацій і компаній приватного сектору, які об’єдналися для досягнення бачення світу, безпечного та захищеного від глобальних загроз для здоров’я, спричинених інфекційними захворюваннями.

Для реалізації цього бачення Глобальна ініціатива з безпеки та охорони здоров’я використовує та доповнює сильні сторони та ресурси багатогалузевих та багатосторонніх партнерів у нарощуванні та вдосконаленні потенціалу та лідерства щодо раннього виявлення та ефективного реагування на загрози інфекційних хвороб.

Україна є учасницею Глобальної ініціативи з безпеки та охорони здоров’я з 2015 року, а Центр громадського здоров’я на постійній основі бере участь у засіданнях ініціативи.

Інші новини